Frank-Willem Jochems

Mijn naam is Frank-Willem Jochems, 53 jaar en de vader van Dennis. Het komende rallyjaar zal ik als navigator fungeren in de auto naast Dennis. Al jarenlang ben ik een fervent volger van de rallysport en dan met name de GTC-rally rondom Achtmaal. Momenteel zit ik zelfs in een commissie van de organisatie van deze rally. Van jongs af aan heeft de rallysport mij aangetrokken. Uiteindelijk hebben we nu het besluit genomen om samen in een auto te stappen en zo veel mogelijk leuke dingen samen mee te maken. Plezier staat uiteraard voorop, echter het moet ook resultaten met zich meebrengen. Als ik ergens aan begin dan wil ik altijd presteren en zo hoog mogelijk eindigen.

Het eerste jaar was voor mij een enorme uitdaging om te mogen ervaren wat het is om een piloot zo te instrueren en begeleiden dat hij zo snel mogelijk de klassementsproeven kan afleggen. Al snel bleek dit geen gemakkelijke opgave en lagen de eerste rally mijn pacenotes achterin de auto. Afgelopen seizoen zijn wij als duo enorm vooruit gegaan. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld en vooral in het donker zie je hoe belangrijke goede pacenotes zijn. In 2016 hebben we al een aantal mooie resultaten behaald, maar plezier blijft voorop staan! Ook in 2017 zullen wij weer aan de start staan met onze BMW E30 325i en kunnen we wat gretiger zijn dan vorig jaar toen alles nieuw was. Ik denk dat wij een goede kans maken op het kampioenschap als je gewoon consistent rijdt en alle rally’s finisht. Finishen is belangrijk, dat hebben wij afgelopen seizoen wel gemerkt want een foutje is zo gemaakt.

Ik heb er enorm veel zin in om samen met het team het seizoen van 2017 tegemoet te gaan!