Dennis Jochems

Mijn naam is Dennis Jochems, 21 jaar en ben woonachtig in het Brabantse Hoeven, vlakbij Breda.1004572_539714386089830_1582050898_n

Na mijn HAVO ben ik begonnen met een HBO-opleiding Vrijetijdsmanagement.

Vanaf mijn 8e ben ik begonnen met karten op de kartbaan in Roosendaal en daarna is het gevoel voor racen en snelheid eigenlijk nooit meer weg gegaan. Ik heb tot mijn 15e indoor gekart op verschillende niveaus zowel Nationaal als Internationaal.  Met het team van Kartcentrum Roosendaal zijn wij twee jaar achtereen kampioen geworden.  Omdat een aantal teamleden overstapten naar de buitenkarts, heb ik zelf ook een buitenkart aangeschaft en heb een jaar lang recreatief gekart.

Na dat jaar begon het wedstrijdgevoel toch weer te kriebelen en heb ik een jaar geracet in het ROBA-racingteam uit Steenbergen. Ik heb meegereden met het Nationaal Rotax-kampioenschap in de olympische klasse.

Door een aantal fikse aanrijdingen ben ik in de lappenmand terecht gekomen en na een aantal laatste pogingen ben ik hier mee gestopt. Enerzijds omdat het karten minder leuk werd en anderzijds omdat het rallyrijden me steeds meer begon te interesseren. Aangezien ik al jaren naar de Exoticgreen-rally ( nu de internationale GTC rally ) in Etten-Leur ga kijken en al jaren samen met mijn vader de rally bezoek en alle proeven afga, is het voor mij geen onbekend terrein.

 

Afgelopen winter heb ik, mede door Hans Weijs jr, een bekend rallyrijder, mijn rallylicentie gehaald. Afgelopen seizoen heb ik 2 rallysprints gereden. Deze rallysprints heb ik beide keren gewonnen in mijn klasse. Door deze goede resultaten heb ik versneld mijn grote licentie aan kunnen vragen, dit houdt in dat ik nu ook de grote rally’s mag rijden. Hiermee kan ik aan alle nationale en internationale rally’s deelnemen. 2015 is voor mij een jaar geweest waarin weinig is deelgenomen aan wedstrijden. Het was voor mij een jaar waarin het erg moeilijk was om sponsoren te kunnen vinden en eigenlijk ook wel goed zodat ik kon bekijken wat ik nu wil bereiken in de rally sport en op wat voor manier ik dat wil gaan doen.

Screenshot_2014-07-06-20-19-24

Zo zijn we bij de 325i-challenge uitgekomen. In deze klasse wordt deelgenomen met een BMW 325i E30, voor veel auto liefhebbers “de” klassieker van dit moment. Deze klasse is een klasse waarin plezier hebben voorop staat, dat is voor mij ook erg belangrijk, want zonder plezier is er weinig aan. De 325i-challenge cup is een cup waarin alle wagens gelijk aan elkaar zijn en het dus echt op de coureur en navigator aankomt wie de snelste is. Doordat de auto’s redelijk standaard zijn en de onderdelen goed voorradig zijn is het ook financieel aantrekkelijk om voor deze klasse te kiezen.

2016 gaat voor mij een jaar worden waarin ik veel kan leren, plezier hebben, maar vooral Go fast!! In 2016 zullen wij gaan voor een zo hoog mogelijke eindklassering en wellicht mee kunnen doen om het kampioenschap. Een paar goede resultaten neerzetten en rally’s uitrijden is voor mij de belangrijkste doelstelling. Aan het einde van het jaar zullen we kunnen zien wat het ons gebracht heeft.