Dennis Jochems

Mijn naam is Dennis Jochems, 26 jaar en ben woonachtig in het Brabantse Hoeven, vlakbij Breda.1004572_539714386089830_1582050898_n

Na mijn HAVO ben ik begonnen met een HBO-opleiding Vrijetijdsmanagement.

Vanaf mijn 8e ben ik begonnen met karten op de kartbaan in Roosendaal en daarna is het gevoel voor racen en snelheid eigenlijk nooit meer weg gegaan. Ik heb tot mijn 15e indoor gekart op verschillende niveaus zowel Nationaal als Internationaal.  Met het team van Kartcentrum Roosendaal zijn wij twee jaar achtereen kampioen geworden.  Omdat een aantal teamleden overstapten naar de buitenkarts, heb ik zelf ook een buitenkart aangeschaft en heb een jaar lang recreatief gekart.

Na dat jaar begon het wedstrijdgevoel toch weer te kriebelen en heb ik een jaar geracet in het ROBA-racingteam uit Steenbergen. Ik heb meegereden met het Nationaal Rotax-kampioenschap in de olympische klasse.

Door een aantal fikse aanrijdingen ben ik in de lappenmand terecht gekomen en na een aantal laatste pogingen ben ik hier mee gestopt. Enerzijds omdat het karten minder leuk werd en anderzijds omdat het rallyrijden me steeds meer begon te interesseren. Aangezien ik al jaren naar de Exoticgreen-rally ( nu de internationale GTC rally ) in Etten-Leur ga kijken en al jaren samen met mijn vader de rally bezoek en alle proeven afga, is het voor mij geen onbekend terrein.

2021 gaat voor mij een jaar worden waarin ik veel kan leren, plezier hebben, maar vooral Go fast!! In 2021 zullen wij gaan voor een zo hoog mogelijke eindklassering en wellicht mee kunnen doen om het kampioenschap. Een paar goede resultaten neerzetten en rally’s uitrijden is voor mij de belangrijkste doelstelling. Aan het einde van het jaar zullen we kunnen zien wat het ons gebracht heeft.